Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Organizovano iz Visokog na područje jezera Perućac: Pokažimo da smo spremni za humanu akciju!

altNa području jezera Perućac u toku su iskopavanja posmrtnih ostataka stradalih u proteklom ratu. Učinimo nešto, pokrenimo se! VREMENA JE MALO! SVOJU ODLUKU DONESITE ODMAH, A REALIZIRAJTE JE VEĆ SUTRA! Samo su dva dana preostala do punjenja jezera Perućac, a to je i zadnja prilika da Institut za traženje nestalih zajedno sa porodicama stradalih ispune svoju obavezu.

Kandidati na predizbornim skupovima, članovi i simpatizeri stranaka, privrednici, studenti, srednjoškolci, članovi udruženja, nezaposleni, domaćice … svi koji možete na bilo koji način pomoći, uključite se!

Učinimo bar nešto za ljude koji već 20 godina  pokušavaju doći do posmrtnih ostatka svojih najbližih. Pomozimo im da vrate dostojanstvo stradalim – budimo i dokažimo  da smo patriote, da volimo svoju zemlju  i da smo spremni pomoći. Ovo je ispit za sve. Ostavimo po strani političku, vjersku, spolnu pripadnost. Odazovimo se ovom, PRIJE SVEGA HUMANOM, pozivu. Prijave za odlazak možete poslati e-mailom na visoko.co.ba ili na telefon 061 780 582 do ponedjeljka u 20,00  sati, s obzirom da je utorak zadnji dan za iskopavanje.

Odlazak je planiran za utorak, 21. septembra 2010. u 06:00 sati. Polazak autobusa je ispred Spomen-obilježja šehidima i poginulim borcma (kod RTV Visoko).

Svima koji se odazovu na akciju, iskreno zahvaljujemo.

Posted in BiH