Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rasprodaja svega visočkog – “Ode i Zanatski centar “Sebilj”

altU nevjerovatnom rasturanju svega visočkog od strane onih koji naglo uvidješe da su muslimani 1992 godine, a koji i danas žive po komunističkim kriterijima i metodama “uzmi od svih da bi dao sebi(lj)” i tako se ophode prema visočkoj imovini koju okupiraše i pokradoše na ime toga što spoznaše da su muslimani, najnoviji i najočitiji primjer imamo u obliku ZAKLJUČKA Opštinskog suda u Visokom, gdje izvršni sudija Vildana Dervović, u pravnoj stvari tražioca izvršenja Vakufska Banka DD Sarajevo, protiv izvršenika “Sebilj” d.d Visoko, radi izvršenja na nepokretnostima, v.sp. 533.452,56KM. Radi se o Tržnom centru “Sebilj 2”, objekat A. Rasprodavat će se tržnica površine 389,44 m2, hodnik površine 58,50 m2, WC i prostor za higijeničara 8,51 m2 te kotlovnica sa klima komorom površine 108,42 m2.

Ročište za prvu prodaju nekretnina usmenim i javnim nadmetanjem zakazano je za 23.09.2010. godine u 12:00 sati. Na ročištu za javno nadmetanje će moći učestvovati svi koji prije početka nadmetanja polože osiguranje koje iznosi 10.000KM.

Jedino što je prije bilo društveno i svih Visočana koji su slijedeći tekovine bratstva i jedininstva to stvarali, a što je na neki način ostalo visočko i uspješno u situaciji kada se i Vispak svjesno prodaje “AS – Jelahu” jeste IGM Visoko. A da je rasprodaja Sebilja koji su godinama krčmili raznorazni visočki mešetari potpuno ozbiljna govori i PRAVNA POUKA u ovom ZAKLJUČKU koja kaže: Protiv zaključka nije dozvoljen pravni lijek.