Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Angelina Jolie će snimati i na području Zeničko – dobojskog kantona

altEdin Šarkić, vlasnik sarajevskog “Scout Filma”, organizacije koja se bavi Film Location Scoutingom i Production Serviceom, zadužene za izvršnu produkciju režirskog prvjenca slavne holivudske glumice Angeline Jolie, za Sarajevo-x.com rekao je da će Angelina svoj film snimati u Sarajevskom i Zeničko-dobojskom kantonu.

 

Piše: A. Karadža

 

Šarkić je rekao da je njegov dio posla pronalazak lokacije na osnovu scenarija koji pročita, te da je Angelininom timu predložio lokacije u našoj zemlji za snimanje filma, što je slavna glumica u drugom dolasku u Bosnu i Hercegovinu i prihvatila.

 

“Obišli smo sve lokacije snimanja filma i ona ih je prihvatila. Još je rano govoriti o kojim lokacijama je tačno riječ, ali mogu reći da će se film snimati u Sarajevskom i Zeničko-dobojskom kantonu”, rekao je Šarkić za Sarajevo-x.com.

 

Prvi film pod režiserskom palicom Angeline Jolie, koštat će oko 15 miliona dolara i snimat će se, osim u našoj zemlji i u Budimpešti.

 

Angelina Jolie kao Richard Gere

 

Naš sagovornik smatra da će snimanje filma pozitivno utjecati na imidž naše zemlje u svijetu, rekavši da Angelina isto razmišlja kao i njen kolega Richard Gere, koji je nakon filma “Odmor u Bosni”, na CNN-u izjavio da voli Sarajevo i pozvao svoje sunarodnjake da posjete BiH.

 

alt“Angelini se u Sarajevu nije desilo ono što se desilo na Brionima, koje je zaobišla i došla ovdje. Moj cilj je bio da se ona opusti, osjeća kao kod kuće i to smo i uspjeli. Svi smo se zezali, a to je i bio cilj”, izjavio je Šarkić za naš portal.

 

On smatra da će sve ovo pozitivno utjecati na imidž naše zemlje i da će nakon prolaska recesije veliki projekti sve češće dolaziti u BiH.

 

Ljubav Srbina i Bošnjakinje

 

“Trebamo biti svjesni kod koga je bila, a kod koga nije i to Sarajlije i Bosanci i Hercegovci trebaju znati cijeniti i iskoristiti maksimalno”, rekao je Šarkić.

 

Šarkić je prokomentarisao i brojne medijske natpise koji su pratili Angelinin dolazak u BiH i informaciju o snimanju filma, rekavši da se njemu čini da ti ljudi najvjerovatnije nisu ni pročitali scenarij filma.

 

Prvi film koji će Angelina režirati govori o mladom Srbinu i Bošnjakinji, koji su se zaljubili nekoliko dana prije početka agresije na BiH. Radnja filma prati dešavanja u kojima ona završava u srpskom logoru, dok je on pokušava spasiti.

 

Očekuje se da snimanje filma počne u novembru i trajat će oko dva mjeseca.

Posted in BiH