Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočko ljeto 2010.: Nagrađeni najuspješniji sportisti i klubovi – Poslijepodne za djecu, a večer za boks i likovnu umjetnost (foto)

altVeliki jubilej 100 godina organizovanog sporta u Visokom obilježen je sinoć na otvorenoj pozornici na Jaliji. Najuspješnijim pojedincima i sportskim klubovima dodjeljena su priznanja i pehari za izražene rezultate tokom  2009.g.

altOdržana je i revija borilačkih vještina Karate klubova: „Budućnost „,“ Seiken“i Taekwondo “Bosna“ Visoko uz brojne posjetioce koji su pratili njihov program.

altDanašnji program ponovno je u znaku sporta, tradicionalnog Međunarodnog turnira u boksu ispred ljetne pozornice na Jaliji. Turnir počinje u 20.00 sati. U poslijepodnevnim satima, mogu se zabaviti i djeca. Naime, od 17.00 sati bit će otvorena  „Škola u bolnici“ – prodajna izložba slika oboljele djece u Gradskom kinu u Visokom, a  od 17.30 sati bit će prikazan i crtani film „Kako da dresirate svog zmaja“.

altPozorišna predstava „Suprug (o) ubice“ – u izvedbi glumaca ASU Sarajevo planirana je večeras u 21.00 sat. Ljubitelji likovne umjetnosti od 20.00 sati mogu prisustvovati  otvaranju 33. Visočkih Likovnih  susreta u prostoru Galerije Likum 76 u ulici Musala u Visokom.

alt