Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mladi glumci stopama starijih kolega!

Kako smo već najavljivali Omladinska scena Teatra “Total”  Visoko, je nastupala 8. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH u Konjicu. Ugledajući se na svoje starije kolege iz Teatra “Total”, koji se nikad u Visoko sa festivala ne vrate praznih ruku, tako ni ansambl mladih visočkih glumaca nije pokvario tradiciju! 

Omladinska scena Teatra “Total” je sa predstavom “Carevo novo ruho” u Konjicu nastupila u srijedu 21.04.2010., a u petak 23.04.2010. godine na dodjeli nagradu, visočkom ansamblu je pripala nagrada za najbolju kostimografiju, a Senko Salihbegović, član OS Teatra “Total” je osvojio nagradu za GLUMAČKO OSTVARENJE u predstavi “Carevo novo ruho” za ulogu cara. 

 

A osim nagrada za OS Teatra “Total”,  Emina Karamehić iz Teatarske grupe “Confero” osvojila nagradu za GLUMAČKO OSTVARENJE u predstavi “Mjesto pod suncem” za ulogu Sabine!

Ovom prilikom čestitamo visočkim mladim glumcima i želimo im mnogo sreće u narednom periodu, te da u budućnosti nastave na ovako sjajan način predstavljati našu općinu!