Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki strijelci-juniori po treći put zaredom prvaci države

Na državnom prvenstvu za juniore u disciplinama zračno oružje održanom prošle nedjelje na strelištu Zetra u Sarajevu, Streljački klub Visoko je postigao sjajne rezultate.Na takmičenju je nastupilo ukupno 8 klubova sa 67 strijelaca, a Visočani su ponovno potvrdili svoje kvalitete u konkurenciji zračni pištolj, gdje su, treći put zaredom, osvojili titulu  prvaka države. Pojedinačno, Nihad Džino zauzeo je drugo mjesto a Ejub Begović  četvrtu poziciju. U disciplini zračna puška, SK Visoko je postigao solidne rezultate, kod djevojaka Pređa Emina bila je četvrta, a kod muškaraca Tarik Trako zauzeo je osmo mjesto u finalnom raspucavanju.. Svoj debi na sarajevskoj Zetri imali su mladi strijelci Amila Alihodžić i Harun Silajdžić koji su zabilježili solidne plasmane.

Evo sada konačnih plasmana ekipa-disciplina zračna puška-juniori

1.mjesto SK Sarajevo, drugo Geofon Teslić, treće mjesto SK Zenica

Zračna puška-juniorke, prvo mjesto zauzele su takmičarke SK Geofon Teslić, drugo SK Zenica, treća pozicija SK Nikola Bokan-Banja Luka.

U disciplini zračni pištolj-juniori, prvo mjesto osvojio je Streljački klub Visoko, drugo Mladost Gacko, treće Geofon Teslić.

(Almin Alijagić)