Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Karte za „Prljavo kazalište“ i na www.kupikartu.ba

Zbog velikog interesovanja fanova grupe „Prljavo kazalište“ koji ne žive u Sarajevu, ulaznice za dva predstojeća, sarajevska koncerta ove grupe se sada mogu kupiti i putem web portala www.kupikartu.ba. Na ovaj način do ulaznica u pretprodaji, onih po nižim cijenama, mogu doći svi oni koji žele prisustvovati martovskim koncertima „Prljavog kazališta“, a iz nekog razloga ne mogu doći do prodajnih mjesta u Sarajevu.

Podsjećanja radi, grupa „Prljavo kazalište“ održat će u petak 19. i subotu 20. marta dva uzastopna koncerta u „Domu mladih“ u Sarajevu. Bit će to svojevrsne reprize koncerta kojeg su u augustu 2009. godine, nakon što u Sarajevu nisu nastupali skoro 10 godina, održali u „Domu mladih“ u sklopu „Music Stagea“ – after partya Sarajevo Film Festivala.

Ulaznice za ove koncerte se u pretprodaji mogu kupiti po cijeni od 15 KM, dok će na dane koncerata cijena karata biti 20 KM. Osim putem portala www.kupikartu.ba, ulaznice se mogu kupiti i na prodajnim mjestima koja se nalaze ispred „Doma mladih“ i Sarajevske tržnice.

Grupa “Prljavo kazalište“ osnovana je 1977. godine u Zagrebu. Do danas su izdali 13 studijskih albuma, 6 live albuma, 5 kompilacijskih albuma, 3 singla, 6 video zapisa, a osvojili su i tri hrvatske diskografske nagrade „Porin“. Za ovu grupu, koja na sceni egzistira preko 30 godina, definitivno se može ustvrditri da je jedan od najznačajnijih muzičkih fenomena sa prostora ex. Jugoslavije.