Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uspjesi visočkih karatista

U nedjelju, 21.02.2010. godine, u Velikoj Kladuši povodom obilježavanja godišnjice kluba i dana opštine, održan je  7. Međunarodni karate turnir ”KLADUŠA OPEN“. Organizator ovog takmičenja bio je Karate klub ” 23. Februar ” – Velika Kladuša , a na kojem je učešće uzelo 21 klub iz BiH, Srbije i Hrvatske sa  426 takmičara. Za Karate kluba ”Visoko”  nastupilo je 11 takmičara, a osvojili su ukupno 10 medalja ( 3 zlata, 5 srebra i 2 bronze).

 

Medalje su osvojili:

Mlađe kadetkinje (12-13. godina):

Efendira Razija 2.mjesto,  kate 2.nivo;

Kadetkinje (14-15. godina):

Građan Merima 2.mjesto, kate;

Suša Emina 3.mjesto, kate; 

Kadeti (14-15. godina):

Babić Eldar 1.mjesto, borbe – 45 kg;

Zukić Amel 3.mjesto, borbe + 45 kg; 

Juniori (16-17. godina):

Lopo Kemal 2.mjesto kate i 1.mjesto borbe -62 kg;

Đinalić Amar 2.mjesto, borbe + 73 kg;

 

Seniori:

Građan Osman 1.mjesto, kate, dok je u borbama u apsolutnoj kategoriji osvojio 2.mjesto.

 

Nakon što su naši iskusniji takmičati propustili prvo takmičenje u ovoj sezoni, zbog finansijskih problema, a koje se održalo u Kaknju, a gdje su samo nastupili mlađi takmičari, održali smo sastanak sa roditeljima, gdje je dogovoreno da će ovaj dug put za V. Kladušu i takmičenje po ko zna koji put oni finansirati. Nije se smio dopustiti luksuz da ovi momci i djevojke propuste i drugo takmičenje, jer od 10. do 14.marta u Beogradu ih čeka nastup na Svjetkom prvenstvu u tradicionalnom karateu u okviru reprezentacije BiH.

Na ovom takmičenju, u jakim konkurencija, svi su opravdali svoja očekivanja, postigli odlične rezultate.

Zadovoljstvo prikazanim nije krio ni selektor Nedžib Đozo, koji je svim reprezentativcima, a među kojima su bili i naši takmičari, ovjerio nastup za Svjetsko prvenstvo u Beogradu.