Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Policija otkrila počinioca lažne dojave o podmetanju eksplozivne naprave

Dana 28.01.2010. godine, Policijska stanica Visoko je putem mobilnog telefona obaviještena da je u mjestu Goruša, općina Visoko, u firmi “Prevent”, postavljena eksplozivna naprava. Od strane službenika uniformisane policije, uz prisustvo pripadnika službe hitne pomoći Doma zdravlja Visoko kao i pripadnika vatrogasne jedinice, izvršena je evakuacija radnika navedene firme kao i firme “KTK” Visoko. Izvršenim pregledom, od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi.

Postupajući po navedenom događaju, policijski službenici Policijske stanice Visoko su u proteklom periodu poduzimali operativne mjere i radnje te prikupljali informacije i materijalne dokaze u cilju dokumentovanja naznačenog krivičnog djela. Operativnim radom na terenu, obavljenim izjavama, te određenim provjerama kod oficijelnih mobilnih operatera u BiH, došlo se do podataka i informacija koje su ukazivale na izvršioca ovog krivičnog djela a radilo se o licu O.N. iz Visokog. Nakon što je navedeno lice lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske stanice Visoko nad istim je zavedena kriminalistička obrada i tom prilikom isti je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela Kantonalnom tužilaštvu Zenica će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica O.N., rođenog 1956. godine, iz Visokog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo lažno prijavljivanje iz člana 347. KZ FBiH.

 

 

URED  POLICIJSKOG KOMESARA