Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Carevo novo ruho” u Gradskom kinu 25. februara!

Omladinska scena Teatra “Total”  osnovana je prije dvije godine! Članovi omladinske scene, jednog od najstarijih pozorišta u BiH, bili su uglavnom učenici Gimnazije iz 50. generacije ove škole! Omladinska scena Teatra “Total” je ugledavajući se na svoje kolege iz starijeg ansambla, osvajala nagrade na svakom festivalskom pojavljivanju.

Da će omladina koja čini omladinsko pozorište i ove godine ići na “Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva” u Konjicu, potvrdili su nam iz Omladinske scene Tetra “Total”.

“Za sezonu 2009/2010 Omladinska scena Teatra “Total” priprema predstavu “Carevo novo ruho”. Predstava je u režiji i adaptaciji profesorice Vere Muzaferije i saradnice Amile Omerbegović. Pripreme za ovu predstavu traju od novembra prošle godine, premijera predstave je planirana za 25. februar 2010. godine u Gradskom kinu u Visokom. Inače osim učešća na festivalu u Konjicu, mi planiramo da organizujemo i igranje predstave u susjednim općinama, kao i neka gostovanja širom BiH, te posebna igranja predstave za osnovne škole, jer se radi o adaptaciji bajke.”- govori za naš portal profesorica Vera Muzaferija

Iako se radi o adaptaciji bajke, iz Omladinske scene obećavaju da će svi ljubitelji pozorišta moći uživati u sjajnoj predstavi sa sjajnim i talentovanim glumcima, predivnom kostimografijom i svjetlima!

Repriza predstave za visočku publiku planirana je u martu ove godine!

 

“Carevo novo ruho”

Car- Senko Salihbegović

Glumica -Ajla Rizvan

Glumac- Ejub Begović

Ministar I – Ismar Imamović

Ministar II – Kemal Halilbegović

Telal- Adis Mazgić

Pralja- Nedžla Greda

Dijete- Ilhan Muhamedagić

Ples i narod

Salsa i tango- Edna Dragunić i Aladin Husić

Reperi(orginalan tekst)- Adis Mazgić i Amir Ganija

Gimastika- Amina Hadžimehanović i Dino Hasanbegović

Ples sa trakom- Emina Seljaci

kao Majkl Džekson- Ajla Rizvan

vojnik- Amir Ganija

učiteljica Nejra Karalija

Adaptacija i režija: Vera Muzaferija

Saradnica: Amila Omerbegović

Dizajn zvuka: Lordan Muzaferija

Svjetlo: Jasmin Tajić

Šminka: Berina Smajlović

Scenografija i kostim: TOTAL

Grafička priprema: Mersad Buza