Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sto godina sporta u Visokom bit će obilježeno u danima sporta ovogodišnje manifestacije Visočko ljeto

Sto godina sporta u Visokom bit će obilježeno tokom ovogodišnje manifestacije Dani trgovine kulture i sporta Visočko ljeto – izjavio je na sjednici Općinskog vijeća dopredsjedavajući ovog azkonodavnog tijel i dugogodišnji član Sportskog zaveza općien Visoko, Nijaz Šahinović. Pitanje obilježavanja ovog značajnog jubileja postavio je vijećnik Sakib Mostić iz Narodne stranke Radom za Boljitak. Odgovarajući na pitanje Šahinović je istakao je da su rijetke općine kao što je Visoko koje imaju organizovane djelatnosti u polju sporta:

„ Sportski savez je aktivnosti na obilježavanju ovog jubileja pokrenuo u julu mjesecu pismenim obraćanjima prema nadležnim službama da se pripremamo za organizaciju tog jubileja. Dogovoreno je da se ova manifestacija koja je od izuzetnog značaja, ne može organizovati ad hoc, nego je treba vezati za jedan period u kojem će se ona, onako kako i zaslužuje i organizovati. Predloženo je da se ovaj događaj veže uz dane sporta u okviru manifestacije Visočko ljeto te da bude posvećena ovoj značajnoj godišnjici.“ – pojasnio je Šahinović.

Kako je istaknuto bit će uključen što veći broj sportskih događaja uz učešće svih sportskih klubova. Tražit će se i podrška federalne Vlade i kantonalnih organa, a očekuje se i finansijska podrška iz projekta GAP koji se provodi u općini Visoko.