Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SUŠIĆ: UMALO SAM ODBIO POZIV NSBiH

Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić dao je novogodišnji intervju za pariški sportski dnevnik “L'Equipe”.

Govoreći o svom novom poslu legendarni veznjak PSG-a kazao je da je i do sada dobijao pozive da preuzme reprezentaciju, ali da ih je odbijao.  Naveo je da je i sada bio blizu da odbije poziv, ali da ga je prihvatio jer smatra da BiH ima ekipu koja bi mogla ‘nešto postići’.

“Svaki put u proteklih deset godina kada bi tražili novog selektora, iz Nogometnog saveza BiH pristupali bi meni. Uvijek bi ti kontakti bili na njihovu inicijativu i uvijek bih ih odbijao. Umalo se to dogodilo i ovaj put. No, onda sam promislio i shvatio da danas BiH ima ekipu s kojom se da nešto postići. Stoga sam odlučio riskirati”, izjavio je Sušić.

Nekoliko igrača bh. reprezentacije, Džeku, Ibiševića, Muslimovića, Misimovića, Pjanića i Spahića, novi bh. selektor nazvao je “čudesnima”.

Na pitanje da li bi volio izbjeći francusku reprezentaciju u kvalifikacijama za EP 2012. godine Sušić je kazao:

“Francuska? Ne vidim zašto bismo se plašili Francuske!”

Dodao je i da je nekoliko puta očekivao poziv za trenersko mjesto u PSG-u, ali da mu nikada nije pružena prilika.

“Nadao sam se pozivu često, ali ga nikad nisam dobio. Šteta. Toliko su trenera doveli u 15 proteklih godina da doista mislim kako sam zaslužio priliku. Danas i dalje gledam utakmice PSG-a, ali me one čine indiferentnim”, rekao je Sušić.

(Fena)