Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Regulatorna agencija za komunikacije ukinula dozvolu Radio Nabi

Regulatorna agencija za komunikacije BiH (Agencija) donijela je rješenja o ukidanju dozvola za zemaljsko emitiranje radioprograma za Nabu d.o.o. – Radio Naba i radiostanici Boston” d.o.o.  Radio Boston zbog neizmirenih finansijskih obaveza prema Agenciji.  

Radio Naba nije isplatio dugovanja po osnovu godišnje naknade za dozvolu za zemaljsko emitiranje radioprograma i državnog doprinosa za korištenje radiofrekventnog spektra za 2008. i 2009. godinu, te dug po osnovu izrečenih kazni u 2008. godini. Radio Boston također nije isplatio dugovanja po osnovu godišnje naknade za dozvolu za zemaljsko emitiranje radioprograma i državnog doprinosa za korištenje radiofrekventnog spektra za 2008. i 2009. godinu, saopćeno je iz Agencije.

Stanice Radio Naba i “Radio stanica Boston” d.o.o. Radio Boston obavezne su prestati s emitiranjem programa 30. decembra u 24 sata.

Agencija  je u julu ove godine izdala rješenja kojima je nekolicini stanica, uključujući i ove dvije, dozvola za emitiranje suspendirana zbog dugovanja. Radio Naba i Radio Boston unatoč suspenziji nisu izmirili svoje obaveze, te su stoga dozvole oduzete.

(Fena)