Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Radio Q retro: Kako su se plaćale općinske komisije – Primjer Prevent-a iz 2000.g.

Podnoseći izvještaj o zatečenom stanju u funkcionisanju Općine Visoko, nakon preuzimanja vlasti 2000.g.Faruk Salčinović novoizabrani načelnik Općine Visoko, obratio se vijećnicima Općinskog vijeća.

„Od prvog dana sam naišao na veliku  opstrukciju u određenim službama, a o preduzećima od kantonalnog značaja da i ne govorimo“ – izjavio je Salčinović te iskoristio priliku da pored iznošenja podataka o ogromnim računima za  korištenje mobilnih telefona od strane općinskih službenika,ocijeni i rad pojedinih komisija.

 „Najsvježiji primjer je tehnički prijem objekata Prevent-a u Goruši, gdje je komisija isplaćena preko ugovora, direktno članovima. Uplate na račun Općine Visoko nije bilo, a imamo komisija u općini gdje se ništa ne plaća. Želim da vas obavijestim da nakon ovih aktivnosti slijedi revizija od strane nadležnih institucija“ – izjavio je Salčinović pred tadašnjim sazivom Općinskog vijeća. Nije nam poznato koji su rezultati tada najavljene revizije, niti da li je uopće provedena u praksi.

“Radio Q retro”je decembarski projekat Radija Q kao dio obilježavanja 10. godina Radija Q. “Retro” je prilika da se podsjetimo svih važnih i zanimljivih događaja, koji su zabilježili i istražili novinari Radija Q u posljednjih deset godina. U prilozima su sadržane izjave i događani iz dnevnih dešavanja, politike, anketa, sporta, kulture i zabave. “Retro” slušajte na 105,2 ili putem interneta, tokom mjeseca decembra  svakog radnog dana u dva termina: 09.00 i 16.00 sati.