Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Upravni odbor NK”Bosna” podnosi ostavku!?

Iako Bosna ima još jednu rezultatski veoma uspješnu polusezonu iza sebe, situacija na stadionu Luke je ipak daleko od idilične. Pretpostavke da će za Bosnu ovo biti miran „zimski san“ nisu se obistinile jer samo dobre igre i rezultati mlade visočke ekipe ne mogu održati klub u životu. Već jedan duži period UO koji vodi klub na čelu sa gospodinom Fuadom Softićem pokušava skrenuti pažnju visočke javnosti na probleme kluba, odnosno na „maćehinski“ odnos općinskih vlasti, ali i ostalih privrednih subjekata prema Bosni.

Klub je prema već poznatom scenariju iz ranijih godina, spao na samo nekoliko stalnih članova UO koji vode brigu o svemu i nemaju pravu podršku ostalih, tako da je bilo samo pitanje dana kada će se dogoditi ovo što se i dogodilo.

Aktuelni UO je došao do „zida“ i logičan potez je ostavka. Sad bi ovaj tekst mogao ići unedogled kada bi nabrajali koliko puta smo mi novinari imali sličnu situaciju, koliko puta smo prenosili apele, molbe, objašnjenja, saopštenja… i davali priliku ljudima koji vode, ne samo nogometni klub, već i ostale sportske kolektive naše općine, da ispričaju svoju priču i nakon toga očekuju da se nešto i dogodi. Nekad bi sve to i „pilo vode“, ali nažalost samo nakratko.

Prije otprilike pola godine predsjednik UO NK“Bosna“ Fuad Softić je gostovao na Radiju Q, ali i ostalim medijima i upoznao javnost sa radom, ali i problemima kluba, te zatražio podršku od svih koji mogu i žele podržati. Podrška je očito izostala, a da li zato što ne mogu ili zato što ne žele, nije poznato.

Iz našeg ugla je zaključak da ipak ne žele jer ako Bosna ima ekipu sastavljenu isključivo od domaćih igrača, a za tim su mnogi žudjeli godinama, ekipu koja je najmlađa u ligi, koja igra možda i najljepši nogomet u ligi i koja na kraju krajeva ima i rezultate, onda nema razloga da ne dobije svu moguću podršku ovog grada.

I ne samo privrednika i Općine, nego i običnih ljudi, jer su Visočani da bi gledali, ponavljam, našu djecu, koja igraju lijep, dopadljiv, efikasan i rezultatski učinkovit nogomet, u prosjeku kupovali 12 (dvanaest) ulaznica po utakmici.