Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Reakcije: Neformalna skupina građana “Visočki muslimani”

Povodom našeg pisanja o obraćanju imama za vrijeme Bajram-namaza o tome kako nije hajr kurbanske kožice prodati ili pokloniti KTK-u, u našu redakciju je stiglo i jedno reagovanje koje prenosimo u cjelosti.

Poštovani, u nadi da niste jedan od podobnih već jedan od nezavisnih medija, koji uvažava i drugo i drugačije mišljenje i razmišljanje, obraćamo Vam se saopćenjem za javnost:
 
Visočki muslimani su ogorčeni akcijom koja je sprovedena za Kurban bajram, akcijom prikupljanja kurbanskih kožica za potrebe KTK Visoko. Posebno smo ogorčeni činjenicom da se akcija odvijala pod sloganom lokal-patriotizma, a ciljevi iste su daleko od pomenutog, te je imala za cilj zadovoljavanje određenih privatnih interesa.
Žao nam je što živimo u vaktu kada nam ljudi koji psuju Boga i čiji su očevi ukopani u ateističkim grobljima objašnjavaju šta je hajr, i šta je dobro za muslimane. Visočki muslimani neće dozvoliti cijepanje visočkog “džemata”, da bi drugi sebi pribavili određenu korist manipulacijom vjernicima.
U ovakvim i sličnim situacijama ostaćemo dosljedni u gajenju istinskih principa Dini-Islama i čvrsto ćemo se držati Allahovog užeta, okupljeni u jaku Islamsku zajednicu koja će se boriti za prava i interese Muslimana u BiH.