Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Drugo mjesto TK „Bosna Visoko” na turniru u Mostaru

 

Članovi Taekwondo kluba “Bosna Visoko” učestvovali su na medjunarodnom turniru “Mostar Open,” na kojem su, u veoma jakoj konkurenicji ( 35 klubova iz 4 zemlje op.a) osvojili vrlo dobro 2 mjesto. Visočani su nastupili u 3 starosne kategorije, te su osvojili ukupno 13 medalja, 7 zlatnih , 4 srebrene i 2 bronzane medalje.

U ukupnom poretku TK “Bosna Visoko” zauzeo je drugo mjesto ispred domaćina turnira ekipe Mostara. Zapažene nastupe imali su Kajević Velid koji je imao skor od 4 pobjede, baš kao i Kovačević Džejlana koji su se okitili zlatom. Pored njih istakli su se i Kajević Almin i Mušinbegović Almina, te će pomenuti, najvjerovatnije, uči u najužu konkurenciju selektora reprezentacije BiH.

– Mislim da su moji takmičari i u Mostaru pokazali da se nalaze u usponu forme i pored činjenice da su imali veoma jaku konkurenciju, posebice kada se zna koliko je ovaj drevni korejski sport napredovao u susjednoj nam Hrvatskoj, čiji su takmičari ipak na kraju ostali iza naših boraca- riječi su trenera Taekwondo kluba “Bosna Visoko”, Edina Kajevića.

Kada su u pitanju naredne aktivnosti Taekwondo kluba “Bosna Visoko”, u toku su pripreme za polaganje večih pojaseva, a uskoro će se i otvoriti još dvije nove škole, i to u Medresi “Osman ef.Redžović” te Bosansko-Turskom koledžu u Lješevu.
U mjesecu februaru planiran je i nastup na medjunarodnom turniru “M2 Croatia” koji će se održati u gradu Zagrebu,a pripreme za ovaj renomirani turnir počinju naredne sedmice.