Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Blizu pola miliona za vodovodne i kanalizacione sisteme

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je odluku o odobravanju 472.000 KM za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih vodovodnih i kanalizacionih sistema u osam mjesnih zajednica na području općina Zenica, Tešanj, Kakanj, Usora i Olovo.

„Radi se o namjenskim sredstvima iz vodnih naknada”, izjavio je Miralem Galijašević, premijer ZDK-a.

Najviše sredstava, po 105.000 KM odobreno je za rekonstrukciju i dogradnju vodovoda Oraš-Planje u općini Tešanj i za gradski vodovod (projekt sekundarne mreže i puštanje u funkciju gravitacionog cjevovoda) u općini Olovo.

Za nabavku materijala i za izgradnju vodovoda Plahovići u Mjesnoj zajednici Gornja Gračanica, općina Zenica, Vlada je odobrila 54.000, za izgradnju kanalizacije Potklečje u zavidovićkoj mjesnoj zajednici Klek 61.000 KM.

Sredstva su još odobrena: za izgradnju kanalizacije u mjestu Šije, općina Tešanj – 22.000, za rekonstrukciju i dogradnju vodovoda Džemilić-Planje, općina Tešanj, -46.600, za vodovod Drijen, općina Kakanj – 35.800, za proširenje vodovoda u Mjesnoj zajednici Žabljak, općina Usora, – 42.700 KM.

Na 156. sjednici Vlada ZDK-a usvojila je i odluku da odobri 30.000 KM za izradu glavnih projekata za izgradnju ili rekonstrukciju vodovoda i kanalizacija u sedam mjesnih zajednica na području općine Zenica.

Fena