Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Upozorenje iz PS Visoko: Dostojanstveno ispratiti susret BiH Portugal i skore bajramske praznike

O bezbjednosnoj situaciji na području općine  Visoko s posebnim akcentom na večerašnji susret BiH – Portugal  u smislu praćenja tog susreta, te predstojeće bajramske praznike, jučer su razgovarali načelnik općine Visoko Munib Alibegović i načelnik Policijske stanice Visoko Šerif Ramović sa saradnicima. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Foruma o bezbjednosti i Foruma građana Visoko koji su dali svoj doprinos konkretnim prijedlozima kako bi se zadržao visok nivo bezbjednosti građana i imovine.

Prije održavanja sastanka izjavu lokalnim novinarima dao je komandir PS Visoko Edhem Omanović.

„Mi  redovno održavamo sastanke sa načelnikom općine Visoko, Munibom Alibegovićem, gdje analiziramo stanje bezbjednosti. Tako smo prošlog mjeseca imali jedan proširen sastanak, na kojem su doneseni određeni zaključci na osnovu kojih bi se poboljšala bezbjedonosna situacija. Danas ćemo razmatrati ove zaključke  i već sada možemo konstatovati  da je bezbjednost zadovoljavajuća. Imamo određenih problema sa kojima se borimo i pokušavamo ih otkloniti. U posljednje smo vrijeme imali uspjeha u otkrivanju počinilaca krivičnih djela, posebno kad se radi o provalama u stanove i kuće.“. – istakao je Omanović.

Omanović je govorio i o večerašnjem praćenju susreta BiH – Portugal , na otvorenom u Visokom.

„Pozivam građane koji će biti napolju da se ponašaju dostojanstveno, da se izbjegne upotreba pirotehnike i ostalih sredstava, kako bi se izbjegle kritične  situacije“ – izjavio je Omanović i dodao da će policijski službenici PS Visoko obezbjeđivati večerašnje praćenje nogometnog susreta  BiH – Portugal, na   Jaliji u Visokom.