Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi uspjesi visočkih strijelaca

U subotu i nedjelju, 7. i 8. novembra 2009. godine juniori SK „Visoko“ Pređa Emina i Džino Nihad nastupili su na veoma jakom turniru „MEMORIJAL BRUNA SKODIČA I POKAL POHORJA 2009.“ u Mariboru. Na turniru su učestvovali strijelci iz 8 zemalja – Slovenija, Njemačka, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Austrija,  Mađarska, Srbija i Moldavija

Naši takmičari, kojima je ovo do sada najjači turnir na kojem su učestvovali, postigli su izvanredne rezultate!

 

Džino Nihad je u disciplini juniori zračni pištolj osvojio prvo mjesto i postigao novi juniorski rekord BiH od 551 kruga. Također je u finalu postigao finalni juniorski rekord BiH koji sada iznosi 647.6 krugova! Posebnu vrijednost ovim rezultatima daje činjenica da je Nihad Džino ove rezultate postigao kao kadet, a na liniji gađanja u Mariboru bio je najmlađi takmičar. Ovim rezultatima nastavio je kontinuitet svojih odličnih nastupa, skrenuo je pažnju streljačkih stručnjaka i najavio, uz bolju podršku kluba, Streljačkog savaza BiH i nadležnih ministarstava još bolje nastupe kao juniorski reprezentativac BiH.

 

Pređa Emina je nastupila u disciplini juniorke zračna puška. U osnovnom meču pogodila je izvrstan rezultat – 392 kruga i bila četvrta! U Finalnom raspucavanju , gađala je pod pritiskom treme i velike odgovornost i završila je kao sedma. Ovo su njeni lični rekordi i najveći rezultati koje je neka juniorka ostvarila u našem klubu. Sa ovim rezultatima i kvalitetnim radom ušla je među četiri najbolje juniorke i BiH i kandidat je za reprezentaticiju BiH.