Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Gimnazija Visoko opremila fonolaboratorij

Kratkom svečanosti uz učešće učenika visočke Gimnazije, otvoren je fonolaboratorij u ovoj obrazovnoj ustanovi. Radi se o projektu čije su opremanje pomogli pripadnici Turskog bataljona LOT kuće u Visokom i Vlada ZDK – ministarstvo obrazovanja, nauke i kulture. To je bio povod da njihovi predstavnici pristvuju današnjoj svečanosti u zgradi škole. Kako je istakla direktorica visočke Gimnazije Halida Zilić,  obrazovanje nije prosipanje vode, već rasplamsavanje vatre, koja se može rasplamsati samo zajedničkim  snagama.

 

„Znanje stranih jezika postaje iznimno važno za rad. Pomaže nam da se međusaobno poznajemo i poštujemo. I zato hvala predstavnicima turske vojne misije u BiH koji su nam svojom pomoći za opremanje fonolaboratorija omogućili upoznavanje stranih jezika.“ – istakla je prof. Zilić.

 

U posljednje je dvije godine u obrazovne ustanove na području općine Visoko uloženo oko 650 000 KM sredstava iz budžeta ZDK – istakla je ministrica  Zdenka Merdžan.

 

„Znanje i školstvo jedan je bezdan u koji zaista vrijedi ulagati. Uvijek treba ulagati, posebno u obrazovanje i mi smo toga svjesni“ – istakla je ministrica Merdžan.

 

Ona je iskoristila priliku te još jedanput visočkim gimanzijalcima čestitala na stalnim uspjesima koji postižu na takmičenjima na svim nivoima, te posebno ističući matematičare koji su znanjem i ulaganjem stigli i do internacionalnog takmičenja u Meksiku.

Svečanosti u povodu opremanja fonolaboratoriaj u Gimnaziji Visoko su prisustvovali profesori i učenici ove obrazovne ustanove, predstavnici ZDK na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem, te načelnik općine Visoko Munib Alibegović sa saradnicima.