Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nova ženska ekipa u Visokom

 

Proteklog vikenda muška pionirska i ženska kadetska ekipa košarkaške škole “XXL Basket” iz Visokog, igrali su utakmice drugog odnosno prvog kola lige mladih Sarajevskog kantona. Za razliku od prošle godine u novoj takmičarskoj sezoni naši košarkaši i košarkašice su uzeli učešće u ovom kantonu iz razloga što je Zeničko-dobojski kanton izvršio rebalans budžeta, te tako uskratio finansijsku pomoć školi za ovu godinu.

Slična situacija je i sa opštinskim budžetom, pa je donesena odluka predsjedništva da se prijave samo dvije ekipe, dok će pretpioniri, kadeti i juniori čekati bolja vremena za uključivanje u takmičarski sistem. Da nije sve tako crno dokaz je i prva zvanična utakmica ženske kadetske ekipe čime je naš grad dobio i službeno novu žensku ekipu, a protivnik je bila ekipa Rin Family-a iz Sarajeva predvođena poznatim košarkaškim trenerom Rusmirom Halilovićem. Iako poražene od iskusnije i starije ekipe Rin-a, naše djevojke su pokazale profesionalni pristup i veliku borbenost. U narednom kolu djevojke XXL Basketa su slobodne, što će iskoristiti za gostovanje na turniru “Rin moj prijatelj” u Sarajevu.

Pionirska selekcija naše škole nije imala sreće u drugom kolu protiv spretnije ekipe košarkaškog kluba “Igman” Ilidža te je ubilježila i drugi poraz.
Utakmica je riješena u trećoj četvrtini, tri minute prije kraja kada igrači “Igmana” pogađaju tri trojke za redom i odlaze na nedostižnih devet poena razlike. U četvrtoj četvrtini naša ekipa pravi veliki broj tehničkih pogrešaka što Igman znalački koristi za konačnih 41:26. U narednom kolu muška pionirska selekcija je domaćin ekipi košarkaškog kluba “Tempo” Sarajevo, dok je ženska kadetska selekcija slobodna.

Rezultati:
Dvorana “Mirza Delibašić” Sarajevo
Nedelja, 01.11.2009. god.
11.oo sati – pioniri (2. kolo): “Igman” Sarajevo- “XXL Basket” Visoko 41:26
po četvrtinama (10:2, 8:16, 8:3, 15:5);
13.oo sati – kadetkinje (1. kolo): “Rin Family” Sarajevo- “XXL Basket” Visoko 53:16
po četvrtinama (15:0, 4:9, 18:3, 16:4).