Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Odluke Vlade Zeničko-dobojskog kantona sa 151. sjednice, Vimesu iz Visokog 12.000KM


 

Danas je Vlada Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 151. sjednici, na prijedlog Ministarstva privrede, donijela više odluka o odobravanju sredstava za subvencije privrednim društvima.Tako je privrednom društvu „Vimes“ Visoko dodjeljeno 12.000 KM za refundaciju administrativnih troškova za izgrađeni proizvodni objekat, a u istu svrhu preduzeću „Subašić“ Tešanj – 10.000 KM. Preduzeću „Prograd“ iz Žepča na ime refundacije administrativnih troškova za proizvodni objekat dodijeljeno je 30.000 KM, a „Oreconsu“ Zenica za urađenu reviziju poslovanja privrednog društva „21. decembar“ Zenica  za 2008. godinu – 2.925 KM. Asocijaciji za kvalitet u BiH odobreno je 2.000 KM za organizovanje seminara „Efekti uvođenja sistema kvaliteta“.

 

Potom,na prijedlog Ministarstva boračkih pitanja, Vlada ZDK  danas je odobrila Hazimu Čizmiću iz Kaknja, demobilisanom borcu, 10.000 KM za rješavanje stambenog pitanja, a Sulji Hajlovcu, 90-postotnom ratnom vojnom invalidu, također iz Kaknja dodjeljeno je 4.000 KM za iste svrhe. Jasminu Begiću iz Zenice, djetetu poginulog branioca u svrhu adaptacije stambenog objekta dodjeljeno je 13.000 KM.

 

Na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice danas je odobreno 500 KM Sindikatu metalaca ZDK za organizaciju seminara „Zaštita i zdravlje na radu“, a Općini Olovo u svrhu podrške povratku za povratnike u sela Rečice i Žeravice 2.000 KM. Potom, Fatimi Redžić, raseljenoj osobi iz Žepča u svrhu povratka odobreno je 3.000 KM za priključenje elektro ivodovodne mreže, a Branislavi Todorović iz Zenice, također u svrhu povratka –  3.000 KM za sanaciju stambene jedinice.

 

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je predložilo, a Vlada usvojila odobrenje sredstava za potrebe dislocirane nastave u Zenici za ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu u iznosu od 75.000 KM, te 1.000 KM za odbranu magistarskog rada Edini Rizvić-Eminović. Pored toga, Šahovskom savezu FBiH za organizaciju kadetskog prvenstva Federacije u šahu dodijeljeno je 1.000 KM dok je Katarini Kikić iz Zenice za učešće na seminaru iz solo pjevanja odobreno 500 KM. Na kraju, Klubu borilačkih vještina „Isak“ iz Zenice na ime pomoći za odlazak takmičara na Svjetsko prvenstvo u kik boksu u Austriji dodijeljeno je 2.000 KM.

 

Press služba ZDK