Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Prekoračenja službenih mobitela – iz vlastitog džepa

 

U sklopu Programa mjera štednje koji je Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila u prvom polugodištu 2009. godine, zadnjih dana vrše se provjere učinaka ovih mjera na ukupne troškove. Provjerava se racionalnost u postupanju sa materijalnim sredstvima u kantonalnoj administraciji.

 

Tako je pregledom utroška korištenja mobilnih telefona za juli i avgust mjesec 2009. godine, ustanovljeno da je jedan broj uposlenika koji imaju pravo na službene mobitele, prekoračio dozvoljene limite. Naime, dozvoljeni limit za sve uposlenike koji imaju pravo na korištenje službenog mobitela za dva mjeseca iznosio je 6.620 KM, a ustanovljeno je prekoračenje u iznosu od 2063,36 KM.

 

U vezi s tim, premijer Miralem Galijašević je pojasnio:

 

– Kako je Programom predviđeno da se svako prekoračenje odbija od plate, to smo i učinili. Ovo predstavlja realizaciju Programa mjera štednje koji je usvojila Vlada Ze-do kantona. Slične odluke bit će donesene i za ostale troškove koji prelaze dozvoljena ograničenja, a  sve ove mjere treba u krajnjem da  doprinesu ukupnom smanjenju troškova rada kantonalnih organa uprave.

 

 

Press služba ZDK