Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rukomet: Bosna Prevent – Bosna BH Gas 32:40 (14:21)

Rukometaši visočke Bosne Prevent nisu uspjeli večeras u KSC Mladost da iznenade favorita, ekipu sarajevske Bosne u utakmici Premijer lige BiH. Na kraju ipak ubjedljiv poraz, ali i nezasluženo visok poraz, jer su rukometaši visočke Bosne u pojedinim momentima bili i ravnopravan suparnik favorizovanim gostima.

U prvom poluvremenu golmani visočke Bosne uspjeli su da odbrane svega 1 protivnički udarac, dok je s druge strane reprezentativni golman Grahovac bio nesavladiv, tako da je prvi dio završen u korist gostiju 14:21.

U drugom poluvremenu rukometaši visočke Bosne Prevent u nekoliko navrata sustizali su prednost gostiju i dolazili na svega tri gola zaostatka, ali snage i kvalitete nije bilo za preokret.

Na kraju zaslužena pobjeda gostiju, kod Bosne Prevent najviše pogodaka postigao Hurem, sedam, a po šest golova dali su Geko i Čakić, s druge strane najefikasniji igrač utakmice bio je Melić sa osam golova, a njemu se pridružio Kapisoda sa sedam, dok je na golu Grahovac zabilježio 10 odbrana.

Na kraju Bosna Prevent – Bosna BH Gas 32:40.