Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Poslovni sureti u okviru ZEPS-a


 

U promotivnoj hali ZEPS-a 8. oktobra održati će se međunarodni poslovni susreti preduzeća iz Slovenije, Italije, Mađarske, Crne Gore, Srbije i BiH. Organizator susreta je Biznis servis centar Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Privredna komora ZDK. Prisutne će u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona pozdraviti premijer Miralem Galijašević.

 

U prvom plenarnom dijelu susreta biće upriličena kratka obraćanja predstavnika partnera uključenih u organizaciju događaja sa osvrtom na mogućnosti za razvoj poslovne saradnje.

 

U drugom dijelu događaja uslijediće konkretni razgovori predstavnika preduzeća. U direktnim poslovnim razgovorima učestvovaće 80 preduzeća iz oblasti drvoprerade, metaloprerade i građevinarstva, i to 40 preduzeća iz inostranstva (Italija, Slovenija, Srbija, Mađarska i Crna gora) i 40 domaćih preduzeća, kao i nekoliko desetina predstavnika privrednih komora, organizacija za promociju biznisa, uposlenika službi za privredu općina Zeničko-dobojskog kantona, predstavnika udruženja privrednika i drugih gostiju.

Domaćim preduzećima omogućit će se da kroz direktne razgovore sa predstavnicima stranih preduzeća traže mogućnosti za uspostavljanje poslovne saradnje.

 

Inače, osim ovih Poslovnih susreta, Biznis servis centar Vlade ZDK na ZEPS-u realizuje niz aktivnosti usmjerenih na predstavljanje privrednih potencijala regiona, te animiranju inostranih i domaćih preduzeća na međusobnu saradnju. Na  izlagačkom štandu (hala „B“) Ministarstvo za privredu ZDK i Biznis servis centar planiraju realizovati niz aktivnosti na promociji privrednih i prirodnih potencijala našeg Kantona.

 

 

Press služba ZDK