Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Asmir Hodžić: Mislim da treba pomoći kombinatu, jer ako njega ne bude, neće biti ni ove općine, čaršije ni grada…

Mjesec dana vremena je ono što novoimenovani vršilac dužnosti direktora KTK Visoko, Asmir Hodžić, traži od radnika ovog visočkog preduzeća. Tim se zahtjevom obratio jutros okupljenim radnicima u pogonu fabrike krupne kože u Topuzovom Polju.

Reakcije dvjestotinjak okupljenih radnika bile su različite: jedni su tražili  informacije o redu  budućih poteza Uprave, drugi su se interesovali za proces privatizacije, treći su tražili da im se obrate „krivci“ za ovakvo stanje preduzeća, a sve ih zajedno zapravo interesuje uvezivanje radnog staža,  i za većinu dug od oko 15 plaća koji datira iz maja prošle godine. Hodžić nije mogao odgovoriti na većinu pitanja, ali je zatražio potrebno vrijeme, što će i dobiti.

„Ja ne znam tačno koji su problemi, ali dajte mi nekoliko dana da ih uočim i da krenemo sa rješavanjem. Kada ste bili strpljivi ovih posljednjih godina, molim vas dajte i meni još nekoliko dana. Ja ovdje neću ništa obećavati, ali na kraju mjeseca bit će neki rezultat. Nisam ovu funkciju prihvatio zbog, kako sam maločas čuo „okupacije“ nekih prostora ovdje. Ovdje sam došao kao građanin, emotivno sam vezan za ovaj prostor. Ja imam svoj solidan posao u Gradskim grobljima, ali mislim da treba pomoći kombinatu, jer ako njega ne bude, neće biti ni ove općine, čaršije ni grada. Pustite me da idem da radim, za mjesec dana da se sastanemo, i da vidimo koji će to rezultati biti“ – izjavio je danas pred okupljenjim radnicima KTK, v.d direktora Asmir Hodžić.

 

Hodžić će dobiti traženo vrijeme, jer radnici ovog preduzeća nemaju šta izgubiti za još nekoliko sedmica. Iz razgovora s nekolicinom njih, ne nadaju se nekom velikom čudu, ali postoji nada da bi upravo ovaj čovjek na čelu kompanije mogao učiniti bar malo više u odnosu na predhodnu postavu.