Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ukradeno deset bočica metadona iz visočkog Doma zdravlja sa poliklinikom

U noći sa 23. na 24.septembar 2009.g. iz odjela specijalističke službe Doma zdravlja sa poliklinikom Visoko otuđeno je 10 staklenih bočica metadona zapremine 150 ml – potvrđeno je Radiju Q u kancelariji portparola MUP-a ZDK.

Obijanje prostorije i metalne kase u kojoj se nalazio metadon, primjetila je dežurna medicinska sestra B.Š jutros oko 08.00 sati, te pozvala službenike PS Visoko. Po dolasku na lice mjesta, utvrđeno je obijanje ulaznih vrata, nered u prostoriji, te nasilno obijena metalna kasa u kojoj je nalazila navedena količina metadona – lijeka koji se koristi u procesu odvikavanja od teških droga – a što je potvrdila medicinska sestra koja je i prijavila obijanje i krađu.

 

Prema navodima medicinske sestre, metalnu kasu je ona lično zaključala dana 23.septembra u 16.30 sati. Krađa i obijanje je primjećeno ujutro u 08.00 sati.

 

Dežurna medicinska sestra je također izjavila da je iz ambulante urologa iz ladice otuđeno 150 KM i mobilni aparat marke NOKIA. Prema njenoj izjavi nastala šteta iznosi oko 10 000 KM.

 

Prema podacima iz MUP-a ZDK prostor i objekte Doma zdravlja sa poliklinikom Visoko obezbjeđuje zaštitarska kuća Alarm West svakodnevno od 23.00 do 07.00  sati, a prema riječima dežurne osobe ove agencije u prošloj noći u tom vremenu nisu primjećena nikakava kretanja na navedenoj lokaciji.

 

Službenici PS Visoko nastavljaju dalji rad na dokumentovanju predmeta, kao i otkrivanju počinilaca, pa su o navedenom slučaju obavještene i PS u okruženju, kako bi se što prije došlo do korisnih saznanja.