Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rukometno “igralište” dogodine sa novim asfaltom

Grupa građana Visoko, među kojima su sportski radnici, sportisti, rekreativci i studenti, pokrenulo je inicijativu u Općinskom vijeću Visoko za rekonstrukciju asfaltnog terena na stadionu Luke.

„Obzirom da je ovaj sportski teren u veoma lošem stanju, te da veliki broj mladih ljudi ima potrebu da isti koristi u svrhu rekreacije, molimo vas da udovoljite našem zahtjevu“ – navodi se u inicijativi.

 

U odgovoru iz nadležne općinske službe za društvene djelatnosti i pomoćnika načelnika Fehima Memića navodi se da je Stadion Luke sportski teren o kome brinu Općina Visoko i NK „Bosna“ Visoko. S obzirom da NK „Bosna“ održava nogometne terene, Općian Visoko je odgovorna za održavanje i brigu o  o terenu za rukomet, košarku i tenis. Korisnici ovih terena su svi  građani, neformalne grupe ipojedinci, koji su dobrim dijelom i uništavali iste. Navode se primjeri skidanja klupa, koševa, reflektora čije je ponovno postavljanje finansirala Općina Visoko.

 

„Inicijativa građana za asfaltiranjem se u principu podržava u okviru raspoloživih budžetskih sredstava, s tim što je neophodno da ubuduće ovim terenima upravlja Sportski savez, neki klub ili Mjesna zajednica. Ova aplikacija će biti uvrštena kao aplikacija za izradu programa i budžeta za 2010.godinu „ – navodi se u odgovoru iz općinske službe za društvene djelatnosti.