Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Servisne informacije: 92 pacijenta zatražila hitnu medicinsku pomoć

Prema podacima  odjela Hitne pomoći  Doma zdravlja sa poliklinikom Visoko, u posljednja 24 sata, hitnu medicinsku pomoć zatražila su 92 pacijenta. Prema podacima iz dežure, uglavnom se radilo o slučajevima visokih tjelesnih temperatura, proliva, povišenog krvnog pritiska, nekoliko povreda, te slabosti kod hroničnih bolesnika i astmatičara.

 

Iz JKP „Visočica“ Visoko poručuju da je snadbjevenost potrošača koji se snadbjevaju sa gradskog vodovoda jutros uredna, a za danas nisu najavljeni radovi na vodovodnim i kanalizacionim mrežama.

Odvoz smeća sa gradskog područja danas se vozi iz ulica: Jalija, Čaršijska, Kožarski most, Kraljevac, Kralja Tvrtka, Podvisoki I, Tabhanska, Sarajevska, Zanatski centar, Ibrahiam Hodžića, Franjevačka, Podvisoki II, Moštrina, Varoška, Tekija, Prijeko, Ozrakovići, Jevrejska, Bulaklina, Bijela džamija, Oručeva, Perendina, Šahinovića, Šetalište Tabhana, Arnautovići. Sa vangradskog područja smeće se utorkom odvozi sa sljedećih lokacija: Gornje Toppuzovo polje, dio Srhinja – do prodavnice, Dubrave, Gračanica i Mulići.