Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Demobilisani nezaposleni borci koji su nosioci kredita u slučaju “Mušinbegović” ostaju bez naknada

Isplata boračkih naknada u našem kantonu je započela danas, ali na opšte iznenađenje svih onih koji su bilo kako vezani za slučaj “Mušinbegović”, a pripadaju ovoj kategoriji neće biti nadoknade jer ih banke uzimaju sebi. Ovu informaciju potvrdila nam je i skupina nezaposlenih boraca, a neki od njih su i lično išli na kućnu adresu Ejuba Mušinbegovića tražeći odgovore za novonastalu situaciju. Odgovor naravno nisu dobili jer ga ne zna ni sam Mušinbegović, a ovo je samo jedna u nizu akcija banaka koja će uslijediti u cilju naplate kreditnih dugovanja prema svima onima koji su upleteni u ovu aferu.

Inače nalog za isplatu boračkih invalidnina za Sarajevski, Zeničko-dobojski, Bosanskopodrinjski, Unsko-sanski Srednjobosanski, Tuzlanski i Zapadnohercegovački kanton izdat je jutros i korisnici mogu podignuti novac u bankama već danas.

Federalno ministarstvo finansija je osiguralo sredstva i za Hercegovačko-neretvanski, Posavski i Livanjski kanton, ali resorno ministarstvo još nije unijelo korisnike u trezorsku aplikaciju.

Kako je iz Federalnog ministarstva finansija saopćeno, sredstva su usmjerena prema svim bankama koje rade s Trezorom, a riječ je o 21.940.463,34 KM.