Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Servisne informacije: Završetak radova u ulici Oruča

Danas se očekuje završetak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Oruča. Završetak radova je pomjeren za nekoliko dana zbog  kašnjenja uzrokovanih vremenskim neprilikoma, ali i paralelnim radovima na polaganju telefonskog kabla u ovoj ulici. Iz JKP Visočica Visoko poručuju da se radovi privode kraju.

Odvoz smeća radnici JKP „Visočica“ Visoko danas voze sa sljedećih lokacija: Džamijska, Muderisa bašića(Podkriž), Izeta Kurtalića, Križ, Durmića, Špiljakova, Rašidovića, Novootvorena ul Zečevića bašta, Sinanagića, Kadića, Kovačica, Pašagića, Ljetovik, Iznad duvara, Tjesnac, Novobrdska, Muftije Numanagića, Ferhatovića, Šaćir ef. Sikirića, Zečevića, Pertac.

 

Iz odjela Hitne pomoći Doma zdravlja sa poliklinikom saznajemo da je u protekla 24 sata hitnu medicinsku pomoć zatražilo 58 pacijenata od kojih su dva upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica i jedan u KCU u Sarajevo. Uglavnom se radilo o slučajevima hroničnih bolesnika i astmatičara, te nekoliko slučajeva povišene tjelesne temperature.