Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saopštenje za javnost NK”Bosna”Visoko

Iz nogometnog kluba “Bosna” Visoko smo dobili saopštenje za javnost koje u cijelosti prenosimo:

Da sport zauzima važnu ulogu u razvoju jedne sredine, puno puta smo se imali priliku uvjeriti. Koliko smo jedinstveni i odani svom klubu i gradu, pokazujemo navijajući za isti taj klub koji predstavlja naš grad. Visoko ima svoj nogometni klub sa dugogodišnjom tradicijom koji se zove “Bosna” i koji uprkos teškoj situaciji u kojoj se nalazi, nakon četvrtog kola u Prvoj ligi Federacije zauzima odlično treće mjesto.

Nogometni klub “Bosna” svoje snage zasniva na domaćim rukovodstvenim i igračkim kadrovima, kao i na 145-ero djece, članova mlađih selekcija i seniorske ekipe. Ipak, svjedoci smo da naš nogometni klub i pored toga što postiže zavidne rezultate, ne nailazi na podršku visočke privrede i rukovodstva naše Općine. U ovom momentu pored par firmi iz Visokog koje sponzorišu funkcionisanje kluba, podršku klubu daju firme izvan općine Visoko, što predstavlja apsurd, dok predstavnici visočke privrede šute. Svi kažemo da navijamo za domaće snage, a za posljednju domaću utakmicu između Bosne i Igmana iz Konjica, prodano je svega 25 ulaznica.

Zbog svega toga Uprava NK”Bosna” i njegovi igrači pozivaju odgovorne ljude koji vode naš grad, načelnika Općine, vijećnike Općinskog vijeća, privredne subjekte i sve naše sugrađane da se izjasne, treba li našem gradu nogometni klub, treba li nama sport uopšte i koliko smo spremni da se svi uključimo i podržimo nogometni klub “Bosna”.

Ovim putem pozivamo sve Vas da se uključite i date svoj doprinos održanju NK”Bosna” Visoko, stoji u saopštenju koje potpisuju predsjednik UO kluba Fuad Softić i kapiten seniorske ekipe Mirza Džafić