Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Protokol obilježavanja Dana šehida – drugog dana ramazanskog bajrama na području općine Visoko

I ove će godine biti obilježen Dan šehida na području općine Visoko.

 

Povodom Dana šehida – drugog dana ramazanskog bajrama, u ponedjeljak 21.septembra 2009.g. organizacija porodica šehida i poginulih boraca „Visoko 92“ Visoko, Medžlis IZ Visoko, Medžlis IZ Gračanica i Općina Visoko pozivaju građane općine Visoko da svojim prisustvom daju doprinos i aktivno učestvuju u protokolu obilježavanja ovog dana.

 

Centralni skup bit će održan  na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u Visokom u 09.00 sati, nakon čega će se obići i šehidsko mezarje na Gradskom groblju. Prema protokolu bit će organizovan posjet  šehidskim mezarjima i spomen česmama na Bucima, u Arnautovićima, B.Mahali, Kula Banjeru, Poriječanima i Naselju Luke, te zajednička posjeta šehidskom mezarju u Brezi – Kokoščići. Tevhid i hatma dova bit će proučena iza podne namaza u Džamiji u Gračanici i Bijeloj Džamiji u Visokom iza ikindija namaza.

 

Spomen česma šehidima i poginulim borcima MZ Moštre bit će svečano otkrivena u 14.00 sati, a  u 18.00 sati će biti održana Akademija u velikoj Sali zgrade Općine Visoko.