Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Servisne informacije

Prema jutros prikupljenim podacima, snadbjevenost vodom i električnom energijom potrošača na području općine Visoko je dobra. Tokom posljednja 24 sata nisu zabilježeni veći kvarovi, a za danas nema najavljenih radova na vodovodnoj i elektro mreži.

JKP „Viosčica“ Visoko još radi na projektu priključivanja dijela potrošača u naselju Buci. Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Oruča bit će završeni do petka 18.septembra 2009.g.

Prema planu odvoza, smeće se danas odvozi iz sljedećih dijelova Visokog: Musala, Čekrekčije, Aleja Šehida Resula, Ulica IX i X, Patriotske lige, Potina, Naselje Luke I, II, III, IV, te iz područja oko RK Vema i zgrade IGM-a. U vangradskom području smeće se odvozi s područja: Raskrsnica Ciglane, Benzinska pumpa Dokso, Dobrinje – do farme, Šareni hanovi, B.Mahala, Hlapčevići i dio Priječana – do željezničke stanice.

 

U odjelu Hitne pomoći Doma zdravlja sa poliklinikom Visoko, medicinsku pomoć je zatražilo 55 pacijenata, od čega su dva upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica  i dva pacijenta u Klinički Centar Univerziteta u Sarajevo. Prema riječima dežurnih ljekara nije bilo posebno teških slučajeva, uglavnom su se za pomoć javljaju hronični bolesnici i astmatičari uz nekoliko slučajeva  povišenog krvnog pritiska.