Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijer Galijašević pohvalio Aziza Brotliju

 

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je u ime Vlade Zeničko dobojskog kantona i u svoje lično ime izrazio zahvalnost ministru Azizu Brotliji i policijskom komesaru Fahrudinu Bečiroviću na svim poduzetim aktivnostima na obezbjeđenju nedavno održane utakmice u Zenici, između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske. Premijer Galijašević je u svom dopisu istakao činjenicu da je naznačena utakmica odigrana bez ijednog incidenta, da nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira, kako na stadionu Bilino polje tako ni na Kamberović polju u tzv. Fan zoni, koja govori najbolje o profesionalizmu policijskih službenika iskazanom prilikom obezbjeđenja utakmice. Konstatovano je da je mirnom toku održavanja ove utakmice doprinjeo i izmjenjeni režim saobraćaja na dan utakmice na koji način su spriječene moguće gužve i incidenti, a gostima i navijačima iz drugih gradova i država omogućen ugodan boravak i praćenje utakmice u Zenici.

 

Premijer Galijašević se zahvalio svim angažovanim policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kao i službenicima jedinica za podršku Sarajevskog kantona, Tuzlanskog kantona i Srednjobosanskog kantona koji su na profesionalan i stručan način odgovorili na postavljene zahtjeve i omogućili svim učesnicima i gostima maksimalnu ličnu i imovinsku sigurnost.

 

„Iskazana predanost, odlučnost i profesionalizam policijskih službenika čini nas ponosnim što imamo ovakvu policiju“, konstatovao je, između ostalog, premijer Galijašević u dostavljenom dopisu.