Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Četvrto izdanje Visoko “Privredno – kulturni informator” krajem ove godine

Četvrto izdanje visočkog „Privredno – kulturnog  informatora“ ugledat će svjetlo dana krajem ove godine – izjavio je na današnjem sastanku redakcije ovog izdanja Munib Smajlović direktor i glavni i odgovorni urednik. Ova knjiga je već prepoznatljiva u Visokom i šire  i  predstavlja svojevrstan  priručnik prilikom upoznavanja sa gradom i okolinom.

 

Dosadašnja tri izdanja  sadržavala  su historijske činjenice, podatke o arhitektonskom naslijeđu Visokog, prezentaciju visočke privrede, podatke o kulturi, obrazovanju, sportu te neizostavni dio telefonski imenik koji bi ove godine trebao biti značajno proširen. Novo izdanje „Privredno – kulturnog informatora“ sadržavat će promjene u više segmenata, a koje su se u Visokom desile u posljednjih šest – sedam godina, od posljednjeg izdanja 2003.g.

 

„Afirmativno, bit će sadržani podaci o visočkim piramidama, novi rezultati u sportskim natjecanjima, promjene u kulturi, stanje u obrazovanju i privredi, a značajno će mjesto zauzeti i telefonski imenik pravnih i fizičkih lica. Knjiga će sadržavati i  skraćeni prijevod na engleski jezik.“ – istakao je Smajlović.

 

Redakciju četvrtog izdanja Visoko „Privredno – kulturni informator“ čine Mugdim Čosović koji je odgovoran za prezentaciju privrede u Visokom, u oblasti turizma tekstove će potpisati Mersiha Čabaravdić turistički animator i prevodilac, za kulturu je zadužen prof. Senad Hodović, a o sportu i obrazovanju pisat će Nijaz Šahinović.

 

Prema Smajlovićevim riječima već je urađeno oko 50 posto predviđenog za izdavanje, a preostao je privredno – finansijski dio, odnosno oglašavanje privrednih subjekata u ovom izdanju.

 

Ovo je ujedno i poziv onima koji žele da se njihove fotografije djelatnosti i kontakt podaci nađu u novom „Privredno – kulturnom informatoru“ mogu se javiti izdavaču preduzeću „ Smajlović“.