Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna – Igman 3:1

Stadion Luke. Gledalaca: 300. Sudija: Read Mehanović (Tuzla) 7,5. Pomoćnici: Jasmin Suljević (Travnik) i Fikret Bačić (Lukavac). Delegat: Mojislav Sučić (Travnik). Strijelci: 1:0 A.Džafić(12), 2:0 A.Džafić (35)-penal, 2:1 Bajrić (45), 3:1 M.Džafić (65). Žuti karton: Murtić (Igman). Igrač utakmice: A.Džafić (Bosna) 7,5.


 

BOSNA: Šabić 7, Kamberović 7, Teskeredžić 6,5( od 59.Hodžić 7), Čabaravdić 7, Cana 7, Šeta 7( od 46. Puščul 7), Husić 7, A.Džafić 7,5, Čakić 7,5( od 46. Čehajić 6,5), Čeho 7, M.Džafić 7,5. Trener: Avdo Kurdija.

 

Rutinska pobjeda nogometaša Bosne koja je mogla biti izražena i ubjedljivije, da su nogometaši Bosne imali malo više sreće, s obzirom da su čak četiri puta pogađali stativu. U prvom poluvremenu je Čakić bio nerješiva enigma za goste iz Konjica, pa je prvo asisitirao A.Džafiću za vodstvo, a zatim i pogodio stativu u solo prodoru. Čakić je bio asistent i M.Džafiću kada je ovaj srušen u kaznenom prostoru, a A.Džafić pogodio iz jedanaesterca. Opuštanje u finišu prvog dijela kaznili su gosti pogotkom Bajrića. U drugom dijelu potpuna dominacija Bosne, stativu pogađaju Teskeredžić, a zatim i rezervista Puščul. U 65.minuti M.Džafić silovito pogađa za 3:1, a nekoliko minuta kasnije golman Tufekčija ruši Čabaravdića za novi penal, ali A.Džafić pogađa samo stativu. Nova pobjeda Bosne za proboj u vrh tabele, a u sljedećem kolu Bosnu čeka teško gostovanje kod neporažene Budućnosti u Banovićima