Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Plasman Preventovih zaštitnih rukavica na tržište cijele BiH

Prevent Safety organizirao je obilazak proizvodnih pogona za bh. firme koje se bave prodajom HTZ i građevinske opreme. Potpisivanje ugovora o saradnji označio je početak partnerstva Prevent Safety-a sa ovim kompanijama koje će biti distributeri proizvoda Prevent Safety-a na tržište cijele Bosne i Hercegovine. 

„Iako su pogoni Prevent Safety nalaze u Goraždu, zasada svoje proizvode plasiramo kroz maloprodaju u Sarajevu ali s obizrom da je tržište u BiH pozitivno reagovalo na Preventove zaštitne rukavice, pojavila se potreba za njihovim plasmanom i u ostale dijelove Bosne i Hercegovine“, izjavio je Haris Rahman, direktor Prevent Safety-a. 

Prevent Safety jedna je od najmlađih članica Prevent grupacije u Bosni i Hercegovini i zapošljava oko 100 radnika.  

Zaštitne rukavice i odijela, kao dio svog proizvodnog asortimana, Prevent Safety je počeo proizvoditi u januaru 2008. godine. Proizvodnja 4.000 pari zaštitnih rukavica dnevno ovom proizvodnom pogonu Preventa u BiH omogućuje plasman najvećeg dijela proizvoda na evropsko tržište.

Građevinari, drvosječe, komunalni radnici i svi oni koji rade sa mašinama imaju potrebu za ovim proizvodom.  

Proizvodnja zaštitnih rukavica odvija se prema zahtjevnim standradima, a rukavice se svakodnevno testiraju u specijaliziranoj laboratoriji s ciljem stalne provjere kvaliteta.