Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ASA Grupa: Za NK Bosna nema para za sponzorstvo, a za koncert Harija Varešanovića ima, pri tome smradovi ostaju daleko od Koševa!

Istina sponzorstvo NK Bosni je otkazao Prevent koji je član jednog velikog holdinga u kojem se nalaze i Prevent i ASA i još dvadesetak drugih subjekata, međutim ne možemo se oteti utisku da menadžment ovog giganta koji u Visokom zapošljava najveći broj ljudi nema baš ista pravila prema svim lokalnim zajednicama, a pogotovo prema onoj koju najviše “uneređuje” svojim “muljnim kolačima” i neugodnim “mirisima”.

Naime Prevent je nedavno otkazao godišnju sponzorsku saradnju NK Bosna koja je u novcu iznosila 12.000KM (1000KM za svaki mjesec) i to je pravdano teškom situacijom, a sa druge strane ista ta grupacija sponzoriše druge sadržaje u drugim sredinama. Naivni će reči pa Hari je veći marketinški interes od NK Bosna, što i jeste, a da li je pri tome Rampart veća firma od Preventa, obzirom da Rampart nije otkazao isto sponzorstvo Bosni pod istim ugovorenim detaljima u istoj recesiji!? Ili još bolje, nemamo ništa protiv marketinške kampanje Preventa, ASA-e i svih drugih članica holdinga, koje manje – više sve pripadaju u najvećem procentu jednom čovjeku, ali da nekako sav “prljavi” posao koji se odnosi na smradove kojim ukrašavaju Visoko nekako prenesu u Sarajevo, a lijepu zgradu i administraciju prebace u Visoko, a onda neka sponzoriraju sve što im je volja!?

Velikim koncertom na stadionu Asim Fehatović Hase (stadion Koševo) u Sarajevu u ponedjeljak, 10. augusta, grupa Hari Mata Hari otvara turneju u okviru koje će promovirati posljednji studijski album “Sreća“ i u još nekoliko bh. gradova. Novi materijal nakon toga predstavit će publici i u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, te Skandinaviji, Australiji i SAD-u.

Vedran Peršić, predstavnik Asa Grupe, jednog od partnera u organizaciji sarajevskog koncerta, istaknuo je profesionalnost Harija Varešanovića, te naglasio da je partnerstvo s njim odavno preraslo u prijateljstvo.

Asa Grupa surađuje s Fondacijom “Hastor” koja se bavi razvojem lokalne zajednice, posebno u oblasti obrazovanja i pomoći starima i iznemoglima.

Stipendistica te fondacije Emina Mehmedović naglasila je danas da će Hari Varešanović dio sredstava od prodaje ulaznica za naredne koncerte što će ih održati u nekoliko bh. gradova uplatiti na žiro račun Fondacije “Hastor” za njihove projekte.