Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saopštenje za javnost NS Radom za boljitak: Želimo siguran grad

 

Kao i u drugim općinama Zeničko – dobojskog kantona i u Općini Visoko aktuelan  je problem pasa lutalica i napuštenih ljubimaca. Građani općine Visoko se ne osjećaju sigurnim na ulicama grada zbog mogućnosti napada od istih, bojeći se kako za vlastitu sigurnost tako i za sigurnost svoje djece.

 

Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Visoko općinski vijećnik  Narodne stranke Radom za boljitak Sakib Mostić postavio je vijećničko pitanje koje se odnosi na veliki broj pasa lutalica, te je konstatovao da se po tom pitanju treba reagovati urgentno. Zatražio je od nadležnih institucija da ovaj problem riješe što je moguće prije da bi se građani ponovno osjećali sigurnima u svom gradu, kao i da se formira, po mogućnosti,  institucija za zbrinjavanje napuštenih ljubimaca, što je sve češća pojava. Rješavanje ovog problema treba da bude izvršeno na civiliziran način, a na čemu je vijećnik Sakib Mostić i insistirao.

 

Poslije održane sjednice općinski vijećnik Narodne stranke
Radom za boljitak Sakib Mostić kao i općinsko povjerenstvo Visoko dobilo je mnogo pohvala od strane građana, jer se prepoznao pravi problem koji već izvjesno vrijeme okupira pažnju građanima i stvara im velike probleme dok hodaju gradom.