Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Preduzećima „Integra“ Zenica i „May“Tešanj odobrena sredstva

 

Jučer je na sjednici Upravljačke jedinice Kreditno-garanacijskog fonda Zeničko-dobojskog kantona data saglasnost na realizaciju još dva kreditna zahtjeva. Krediti su odobreni preduzećima „Integra“ Zenica i „May“ d.o.o. Tešanj. Za obje firme odobreni su krediti u iznosu od po 100.000 KM, sa rokom otplate do pet godina, grejs-periodom 24 mjeseca i kamatnom stopom od 4,06 odsto.

 

Firma „May“ Tešanj aplicirala je za sredstva Kreditno-garancijskog fonda Vlade Ze- do kantona sa projektom nabavke CMC obradnog centra za izradu građevinske stolarije. Preduzeće „Integra“ Zenica konkurisalo je za kredit po osnovu proširenja kapaciteta pogona za proizvodnju anti-korozivnih premaza.

 

Inače, dosad je odobreno sedam kreditnih zahtjeva u ukupnom iznosu od 500.000 KM, a trenutno je na obradi još sedam zahtjeva preduzeća sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Da podsjetimo, javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobrenje kredita namijenjenih poslovnim aktivnostima privrednih društava na području ZDK otvoren je do kraja ove godine.

 

Press služba ZDK