Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočko ljeto 2009: Čuvajte se “lažnjaka” na parking prostorima

Udruženja koja okupljaju boračke populacije na području općine Visoko i ove će godine  naplaćivati parking prostore u danima trgovine Visočko ljeto  od 27.jula do 02.augusta. Kako je za Radio Q izjavio Nijaz Pinjić predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Unija veterana općine Visoko, iz ovog će udruženja biti angažovano oko 35 članova, uglavnom pripadnika najugroženijih kategorija.


 

„Imamo jako puno zahtjeva, teška je situacija, svi bi željeli raditi i zaraditi, ali ne možemo angažovati sve. Posebno se vodi računa o pripremi osoba koji će raditi, jer ipak su oni prvi koji će imati susret s posjetiocima i mi želimo da se stekne što bolji utisak  o visočanima  i našoj manifestaciji „Visočko ljeto“ – izjavio je Pinjić.

 

JOB će naplaćivati parking mjesta na sljedećim lokacijama: Dom zdravlja, Autobuska stanica, Aleja, prostor ispred stadiona Luke, Kraljevac, ulica Zenička, Šadrvanska džamija, ulica Musala, ulica Kadije Uvejsa i Moštrina.

 

Posljednjih godina zabilježen je i veći broj ilegalnih radnika na visočkim parking prostorima i ulicama koji su se lažno predstavljali kao članovi udruženja koja su odgovorna za održavanje parkinga i smještaj vozila. 

 

„To je problem koji se ponavlja svake godine. I ove će vjerujem, ako se ne uključe općinske inspekcije. Naši će ljudi imati akreditacije i blokove za naplatu sa serijskim brojem, a bit će i jednoobrazno udjeveni, radi lakšeg raspoznavanja. Naši ljudiu saradnji sa policijom,  su bar kakva garancija vlasnicima automobila, u odnosu na “lažne borce”. – izjavio je Pinjić.

 

Pa ipak i pored  pojačanih mjera sigurnosti, a usljed velikog protoka lljudi, svake se godine otuđi i po nekoliko automobila. Prošle je godine u sedam dana trgovine, otuđeno ukupno pet automobila. Kako saznajemo u PS Visoko, mjere sigurnosti bit će pojačane do sitnih noćnih sati i policija će uraditi sve što je u njihovoj nadležnosti, ali se i posjetiocima savjetuje da preduzmu dodatne mjere sigurnosti u očuvanju svog automobila.