Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Radovi na nekoliko lokacija

 

Na dijelu regionalnog puta R 443 Visoko – Kiseljak, dionica Buci – Visoko, izvode se radovi na izgradnji pješačke staze i stvaraju predpostavki za postavljanje javne rasvjete, ukupne dužine 1269 metara. Nosilac aktivnost, Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije  i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, je realizaciju ovog projekta povjerilo preduzeću za izgradnju i održavanje puteva i transport HS putevi iz Tešnja. Vrijednost ugovorenih radova je 180.000,00 KM.

Pored izgradnje pješačke staze, na dionici Oštrac – Buci pristupilo se izgradnji i kanalizacionog kolektora. Vrijednost isporučenog kanalizacionog materijala je 35.092,86 KM, koje su finansirali Ministrstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 30.000,00 KM i Opština Visoko u iznosu od 5.092,86 KM. Dobavljač materijala je „Hidro-termo centar“ d.o.o. Sarajevo.

U narednom periodu Opština Visoko će pristupiti realizaciji prvog dijela postavljanja javne rasvjete na potezu gradsko groblje – most na Zbilju, predračunska vrijednost ovih radova je 15.000,00 KM.

Radovi se izvode prema planiranoj dinamici i u narednom periodu očekuje se završetak svih planiranih radova.