Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U petak revijalna utakmica “Veterani Bosne”-“Sarajevski novinari”: Limo, Ištuk, Bećar i Čelebić, predvode veterane Bosne!

Povodom revijalne utakmice između “Veterana Bosne” i “Sarajevskih novinara” pojačanih sa nekoliko bivših asova Želje i Sarajeva koja će u petak biti odigrana na stadionu Luke u 18 sati i 30 minuta, danas je održana press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik UO NK”Bosna” Fuad Softić, te članovi organizacionog odbora manifestacije Adnan Jašarspahić i Deniz MImić. Softić je između ostalog rekao da ova utakmica ima veliki značaj za Bosnu i da je za pohvalu činjenica da su se veterani Bosne ponovo okupili, što svakako daje dodatnu dimenziju klubu sa dugogodišnjom tradicijom. Član organizacionog odbora Deniz Mimić nas je upoznao sa kompletnim programom tog dana:

Okupljanje svih učesnika je predviđeno za petak u 16 sati na stadionu Luke, a goste iz Sarajeva će dočekati posebna delegacija, nakon čega je predviđen obilazak visočkih pirmida kao i tunela Ravne. Zatim će biti odigrana i sama utakmica sa početkom u 18 sati i 30 minuta, a onda i svečani dio programa u hotelu “Visoko” na kojem će uz prigodno druženje biti dodjeljena priznanja, zahvalnice i pokloni za legende NK”Bosna”, odnosno ljude koji su svojim radom, zalaganjem i na zelenom terenu i van njega, svojevremeno zadužili ovaj klub, zaključio je MImić

Još smo saznali da će veterane Bosne sa klupe predvoditi trojac Asim Limo, Ivo Ištuk, Emsud Bećar i Šaćir Čelebić, a da će se na terenu naći skoro sve legende kluba kojima smo se svi nekada divili dok su nosili žutoljubičasti dres Bosne, među kojima će biti i dosta igračkih iznenađenja za sve ljubitelje nogometa u Visokom. Za kraj treba naglasiti da je ulaz na stadion Luke, besplatan.