Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Policija opet aktivna

 

Obavještavamo javnost da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u dane 10., 11. i 12.07.2009. godine (petak, subota i nedjelja), u vremenu od 15,00 do 05,00 sati, sprovoditi akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji biće usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili navedeni prekršaj te će se sankcionisati počinioci i drugih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. 

U skladu sa procjenama izvršen je odabir lokacija na kojima će se vršiti kontrola, odnosno kontrolnih tački sa precizno definisanim zadacima i obavezama policijskih službenika, materijalno-tehničkih sredstava koja će se tom prilikom koristiti te obaveznog poštivanja svih procedura koje se odnose na zaustavljanje, javljanje i neodložno evidentiranje preduzetih mjera. 

Takođe, shodno Zakonu o policijskim službenicima Ze-do kantona, vršiće se pregledi vozila u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, predmeta kojim je izvršeno krivično djelo, predmeta koji se posjeduju protivno zakonskim odredbama, kao i otkrivanja izvršilaca krivičnih djela.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ze-do kantona ovom prilikom još jednom apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili svoju sigurnost i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.