Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Počele pripreme nogometaša Bosne!

Sastankom igrača, stručnog štaba i Uprave kluba i zvanično su počele pripreme nogometaša Bosne za novu sezonu. Prvo okupljanje je “otkrilo” i dosta toga što nije bilo baš najjasnije. Jasno je bilo odavno da je Bosna dobila novog trenera i to je sada Avdo Kurdija, sa pomoćnikom Izudinom Kamberovićem. Igrački kadar je već pretrpio neke izmjene, ali izmjena i to za sada po pitanju odlazaka, bi moglo biti još. Bosnu su definitivno napustili mladi golman Semir Bukvić koji je otišao u Čelik i Amel Hrustanović koji je se vratio u kakanjski Rudar, a za Bosnu neće igrati ni Farik Kečo koji i nije dobio previše prilika, te mladi Anel Hodžić koji će ovu sezonu odigrati sa juniorima Sarajeva.

Međutim, još neki igrači bi mogli napustiti Bosnu ovog ljeta. Stav Uprave kluba je da nogometaši koji nisu dogovorili saradnju sa Bosnom, ne mogu početi sa treninzima i dobili su rok do četvrtka da se izjasne, što je još jedan vrlo pametan potez Uprave kluba. To znači u prijevodu (a nije reklama za pivo) “ili jesi ili nisi” i to u vrlo kratkom roku, tako da u slučaju odlaska tih igrača Uprava može na vrijeme reagovati, a ujedno je spriječena i “stara politika”, “tu sam i treniram, a onda uoči sezone kad je već sve uigrano i nema vremena za dovođenje nekog drugog, odlazim”. Igrači koji još uvijek “razmišljaju” su Mirza Čakić, Anel Teskeredžić i Eldin Čeho, dok je Adnan Džafić u “posebnom statusu” da može otići ako se pojavi primamljiva ponuda iz inostranstva.

Od pojačanja tu su za sada povratnik sa posudbe iz Moštra, golman Brodlija i provjereni i već iskusni defanzivac, takođe povratnik Alem Genjac. Ukupno je trener Kurdija na raspolaganju ima 18 nogometaša i dva golmana, a stav Uprave koji nam je prenio potpredsjednik Nasir Čehajić je, da ako ovi igrači što “razmišljaju” ostanu, neće biti dovođena nova pojačanja, a ako ne, onda će se umjesto nijih potražiti druga rješenja. Kada je plan priprema u pitanju, radiće se dva puta dnevno u Visokom, a ako bude finansijskih mogućnosti 19.jula bi se otišlo na pripreme van grada.