Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U susret revijalnoj utakmici Veterani NK Bosna vs. Novinari:Laletović i Smajović “špijunirali” taktiku selekcije novinara

Selekcija sarajevskih novinara koja će gostovati 24.07. u Visokom u povodu revijalne utakmice koju organizuje NK Bosna, danas je odigrala također revijalnu utakmicu protiv ekipe veterana Radnika iz Hadžića. Tim povodom u Hadžićima su boravili Mirza Laletović inicijator utakmice u Visokom i Nusret Smajović član Organizacionog odbora.

– Ono što smo vidjeli je da se radi o veoma ozbiljnoj ekipi koja ne voli gubiti utakmice. Iako je padala kiša to nije smetalo novinarima da pruže partiju koja od nas zahtjeva puni angažman i ozbiljnost. Gledali smo prvo poluvrijeme (1:1), a u samom finišu drugog poluvremena prije nego smo napustili stadion novinari su vodili sa 2:1. Ono što me posebno obradovalo je ozbiljnost i organizacija te ekipe koja stalno igra utakmice (odigrali su predigru utakmice Hrvatska – Brazil u Splitu sa odgovarajućom selekcijom Hrvatske op.a). Ekipu vode Sinan Sinanović, Edin Borovina i Rešad Mamela, dok tim čine novinari iz svih sarajevskih medija, pojačani ponekim igračem Željezničara i Sarajeva, danas je za njih nastupao i profesor Talović, oni koji pohađaju trenersku školu znaju o kome se radi. Dobili smo najavu da u Visoko dolaze u punom sastavu i da u potpunosti pozdravljaju jedan ovakav gest prdsjednika kluba Fuada Softića. Uz sve to primjetio sam da se sa simatijama sjećaju onih godina kada su Džafić, Hadžiahmetović, Gačan, Memić, Hota, Bešlija, Seferović, Provalić, Džaviti, Suljić i ostali osvajali prvenstvu, Kup i Superkup te izražavaju zaovoljstvo da će igrati protiv igrača iz te generacije Bosne. – istakao je Laletović, inicijator cijelog događaja.

Interesantno je bilo vidjeti na ovoj utakmici i dva bivša igrača Bosne koji su nastupili za veterane Radnika, Mehremića i Baltu. Mehremić je igrao za Bosnu pred sami rat i to kao pojačanje koje je stiglo iz FK Sarajeva, dok je Balta nosio dres Bosne u Premijer i Prvoj ligi.