Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Armin Muzaferija u polufinalu talijanskog festivala Castrocaro


 

Umjetničko-kulturna razmjena između naše regije i Italije rezultirala je sudjelovanjem mladog i sve popularnijeg Armina na finalnoj večeri festivala Castrocaro, ali i sudjelovanjem talijanskih finalista na “Indexima” 2010. godine. U planu su i zajedničke organizacije koncerta mladih muzičara iz ove dvije manifestacije!

Talentirani Armin Muzaferija, 20-godišnji mladić koji je u kratkom periodu svoga djelovanja ostvario značajne suradnje s nekim od najeminentnijih muzičara regije, u Italiju je otišao 26. juna kako bi sudjelovao na seminarima i radionicama koji su prethodili službenom dijelu festivala.

 

Armin je prvi umjetnik iz regije koji se pojavljuje na ovom vrhunskom talijanskom festivalu. Pred kvalifikacijskim žirijem pojavio se 27. juna s pjesmom “Gdje mi ljubav spava“, a 29. juna nastupio je u polufinalnoj večeri!

 

Castrocaro je dugogodišnja smotra mladih muzičara koja je iznjedrila velike talente i umjetnike poput Erosa Ramazzottija, Laure Pausini, Zuccherra i brojnih drugih, a ove godine festival se održao 52. put!