Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Veterani NK Bosna vs. Sarajevski Novinari, 24.07., na stadionu Luke

Pod pokroviteljstvom Fuada Softića i Nasira Čehajića, predsjednika odnosno potpredsjednika NK Bosna, a na inicijativu Mirze Laletovića idućeg mjeseca na Gradskom stadionu Luke će biti odigrana izuzetno interesantna nogometna revijalna utakmica. Radi se o susretu nedavno okupljenih i aktivnih veterana NK Bosna, na čelu sa Limom Asimom – Hasetom, koji će snage odmjeriti protiv izabrane ekipe sarajevskih novinara predvođenih Sinanom Sinanovićem kao selektorom ove ekipe.

– “Moja prevashodna ideja je bila da se ova utakmica iskoristi da se promoviraju odlični rezultati Bosne i novi način rada u klubu, koji konačno od ekipe pravi tim i klub. Naravno drugi inetres je da svi poznatiji sarajevski sportski novinari upoznaju situaciju u i oko NK Bosna, jer se nadam i vjerujem da Bosna iduće sezone ima Premijerligaške ambicije. I na kraju predložit ću predsjedniku i potpredsjedniku kluba da ovu priliku nakon utakmice iskoristimo za jednu vrstu žuto-ljubičastog druženja, na kojem bi uz prisustvo tako velikog broja novinara uručila priznanja pomalo zaboravljenim legendama Bosne. Sve ovo ne bi bilo moguće da prije toga nismo dobili zeleno svjetlo i pokroviteljstvo od strane prvih ljudi kluba koji su prepoznali interes kluba za jednu ovakvu revijalnu utakmicu –  istakao je za Radio Q Mirza Laletović inicijator cijele priče, i sam nekadašnji igrač Bosne koji će nastupiti i za selekciju veterana u ovoj utakmici.

Uskoro će biti formiran i Organizacioni odbor koji bi se trebao pobrinuti da ne bi došlo do nekih propusta kada je u pitanju dodjela priznanja legendama kluba. Kako saznajemo u ovu akciju su spremni uključiti se i svi visočki mediji, što će cijelom događaju dati jedan veći i ozbiljniji nivo, a Bosna će tako marketinški dobiti prostor koji u ovom trenutku i zaslužuje.